Ik merkte de maan energie op meestal met volle maan. Ik merkte dat ik toen vaak intens verdrietig was. En helemaal niet meer snapte wat ik wilde. En dan een paar dagen later was dat helemaal weg en dan begon ik weer met opruimen en leven.

Ik dacht zelf en mijn man ook dat ik gek werd. Van de ene heftige emotie van ‘ het komt nooit meer goed’ naar ‘het lukt wel als ik dit en dat dit maar aanpak’ en laten we opruimen ik kan alles tegelijk.

Ik schoot dus van depressief naar power vrouw.

Tijdens volle maan was ik het meest uit balans. Maar ik had ook tijdens (bleek achteraf) met nieuwe maan overal post it liggen met allerlei goeie ideeën.

Ik ontdekte een cursus over de volle maan en nieuw maan. Dat gaf me al lichte verklaringen. Daarna deed ik nog een cursus en die liet mij 4 fases zien!

Ik was op dat moment ook veel bezig met manifesteren van je dromen met een  positive mindset. Ik ontdekte in de maan energie patronen die mij in flow leerde manifesteren.

Ik ging schrijven in mijn journal. Begon bij nieuwe maan en bij elke maan fases schreef ik over wat en hoe bij die energie hoorde.

Ik ontwikkelde mijn eigen flow en leven met de energie van de maan cyclus.

Ik kreeg soms wel weerstand als ik bij andere patronen zag vanwege een bepaalde fase maar daar kon ik vaak niet zoveel mee omdat het voor mij zo van zelf sprekend is. En ik zie het ook zo bij de anderen vrouwen om mij heen gebeuren. Tegenwoordig vragen ze eerder ilona het is zeker nieuwe maan? Kak.. heb net zelf mijn haar geknipt zei een vriendin.. te vroeg, ze had beter een paar dagen kunnen wachten.

Mijn grootste inzichten zijn wel echt de balans tussen rust en actie. Het helpt mij met echt vooruit te komen. Ipv denken dromen en niks doen. Leven vanuit vertrouwen. Meer een gevoel van contact met mijn intuïtie met wat ik wil in het leven. En dat ik daar vanuit overvloed van kan genieten.

Ik ben een ontspannen persoon geworden en weet veel beter om te gaan met mijn gedachten. Ik sta veel zekerder in mijn schoenen en ben veel meer in verbinding met mijzelf.

Het was in het begin wel volhouden van het elke week in mijn journal schrijven maar ik ontdekte als snel de steun en houvast die ik kreeg van de maan fases en van mijn eigen woorden.

Verder ging het juist heel natuurlijk. Alsof ik eindelijk snapte wat er altijd al was.

Door de maanfases weet ik juist heel goed beslissingen te maken. Niet alleen in het juiste moment omdat het soms yin of yang energie is. Maar ook wanneer ik wat kan plannen zo heb ik mijn bruiloft heel bewust met volle maan gepland.

Soms heb ik wel eens periodes gehad waarbij ik minder schreef elke week. Dat merkte ik dan uiteindelijk weer door een druk hoofd en nergens concreet stappen  in maken.

Mijn ervaring met het versterken van mijn intuïtie is zeker vergroot. Ik weet nu wanneer ik het dichtste bij mijn intuïtie ben. Het dichtste bij mijn wensen. Dan is het ook zaak om ze dan heel serieus te nemen. Ik weet dan ook wanneer ik iets minder hoef te luisteren. En beter je gedachten van onrust en onzekerheid kunt omdenken naar dankbaarheid. Bijvoorbeeld bij volle maan. Alles wat je bezit of gecreëerd heb was ooit een wens. Gemanifesteerd uit jouw gedachten. Met volle maan wil je even niet vooruit dus lijkt het alsof je het niet meer wilt. Maar je mag dan even stilstaan en dankbaar zijn met alles wat er al wel is.

Doordat ik over de maan energie deel staan meer vrouwen open voor de natuurlijke cycles in hun zit. En verzetten ze zich niet meer zo hard. Ze worden milder een zelfverzekerder over hun wensen. Ook de wens om te mogen ontspannen.

Of juist nu wel te knallen en in de actie te zijn.

Als je hiermee aan de slag zou willen gaan raad ik je mijn begeleide journal aan. Daarin staan korte vragen die kunt beantwoorden iedere week. Ze geven je inzicht wat je praktisch kunt doen met de maanenergie.

En je zult zien dat je meer rust gaat ervaren en meer wensen uit komen.