Ilona van Kan

Massage voor lichaam en geest

Begeleid jou naar ontspanning en balans

Hoi ik ben Ilona van Kan en ik ben geboren in Best. Ik heb jaren lang een schoonheidssalon gehad. En de klanten kwamen toen al niet alleen voor de beauty maar zeker ook voor de goede gesprekken. 

Mijn verhaal

Ik kreeg zelf lichamelijke klachten en ontdekte hoe lichaam en geest verbonden zijn. Dit besef hielp mij persoonlijk en van daaruit ben ik mij gaan omscholen.

Zo ontstond er een omkeer van beauty naar het innerlijke bewustzijn.

Waar ik voor sta

Veiligheid

Je bent bij mij in de praktijk veilig om alles kwijt te kunnen. Wat er verteld wordt in de praktijk blijft in de praktijk. 

Ik heb geen oordeel

Ik veroordeel niemand. Het is niet aan mij om iets te vinden over jouw situatie. Het is aan mij om samen met jou te voelen waar de kern van het probleem zit. Ik zal zonder oordeel met jouw samen gaan kijken naar jouw hulpvraag.

Jij houd de regie

Ik doe heel bewust niet aan pakketten. Voor mij is het belangrijk dat jij blijft voelen dus ook wanneer jij geen behoefte meer hebt aan mijn behandeling. Of juist meer of korter op elkaar. Dat is aan jou. Samen of jij zelf pland elke keer per afspraak in. Je zit niet vast aan een heel traject. Er kan geen vaste tijd verbonden zijn aan genezing. Je bent vrij om zelf te voelen en te bepalen hoeveel afspraken jij wilt. En sommige komen al jaren elke maand of een keer inde zoveel tijd. Zie het als onderhoud. Wanneer je lekker in je vel zit wil je het maar al te graag zo houden

Ik werk met

Hoofdzakelijk met kunstzinnig dynamisch coachen en met guasha therapie. Dit zijn tools die verder gaan dan praten en dieper gaan dan een gewone massage.

Door kunstzinnig en dynamisch te coachen kun je sneller en dichter bij je gevoel komen. Je kunt daardoor eerder de kern van je probleem voelen en oplossen. Dit gebeurt door simpele oefeningen in de praktijk. Maar het is eens iets anders dan praten. Want zelfs door praten kun jij jezelf voor de gek houden. En dus niet eerlijk zijn tegenover jezelf. Als je vanuit gevoel gaat werken kun je eigenlijk niet liegen. Om je gevoel kun je niet heen.

De massage mits je daarvoor kiest is met guasha techniek. Dit is een diepe massage die juist je knopen uitlepelt en zorgt voor het opruimen van je afvalstoffen. Door spanning en stress en niet zo goed luisteren naar je lichaam krijg je afvalstoffen. Die ruimen we op doormiddel van deze techniek.

Kortom een andere benadering dan je tot nu toe gewend zult zijn. Maar zeker de moeite waard en zijn al vele voor jou gegaan.

Waar heb ik mijn kennis vandaan

Scholing

  • 2017 heb ik de 2 jarige opleiding guasha therapeut bij Guasha  Santai volbracht
  • 2019 opleiding kunstzinnig dynamisch coachen aan de Kleine Tiki in Breda
  • 2021 basis psychologie bij Con Amore Zodat ik weet wanneer er en coach nodig is of wanneer er toch doorverwezen moet worden.

Diverse cursusssen 

  • hotsone massage
  • psoas massage
  • Chi wit massage. 
  • Diverse boeken over het activeren van je parasymphatisch zenuwstelsels het rempedaal van jouw lichaam

Ik ben altijd verdieping aan het zoeken hoe ik nog meer voor mijzelf en voor mijn klant ontspanning kan vinden en nog eerlijker kan denken en voelen.

Dit doe ik ook door nog altijd zelf te werken aan mijn eigen triggers. Dit deel ik op Instagram zodat je ziet dat ook ik altijd hier aan zal mogen werken.  

Hieronder kun je een kleine sfeer impressie zien van mijn behandeling voor het lichaam.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Check de roze button voor een afspraak.