Gisteren heb ik de documentaire healing gezien op netflix. Een hele mooi eye opener over wat mindset met je lichaam kan doen. Het lichaam is heel sterk en onbewust kan het automatisch ook zelf heel veel. Denk aan dat wondje wat vanzelf geneest of aan autorijden terwijl je in de spiegel checkt of je haar goed zit.

We hebben een tijdperk gehad waarin het lichaam werd gezien als een machine. Zo werd er ook gekeken naar oplossingen bij mankementen. Als er iets niet werkte in het lichaam werd er maar snel een onderdeel vervangen of gerepareerd. In deze tijd begint het anders te worden. We beginnen meer te kijken naar onze mind. En er wordt gezegd dat er een energie in ons lichaam is, een stroming, en beweging. Energie waarvan de chinese bijvoorbeeld allang weet van hebben. Wij hebben een energie veld in ons lichaam dat inmiddels ook echt bewezen is en geen geiten wollen sok verhaal is. En dat energie velt noemen ze in China de qi. Je levens energie. Ook in China zeggen ze dat je ziel, je Shen in je bloed zit. Daardoor ga je dus ijlen als je hoge koorts heb ( veel hitte in het lichaam). En wordt je stil en introvert als je heel koud en onderkoeld bent. Dat heeft dus ook effect op je gemoedstoestand. Dus niet alleen met je lichamelijke toestand. Dit bewijst dus dat het lichaam en de geest samen werken met elkaar.

In de documentaire is ook duidelijk te zien dat je geest je kan helpen met beter worden. We kennen allemaal de placebo. En ook kennen we de verhalen dat mensen beter zijn geworden door een placebo. En dat heeft dus te maken met geloof. Als jij je mind zo zet dat jij geloofd dat dat pilletje jou gaat helpen terwijl dat jouw lichaam het werk doet kun je zien hoe sterk je mind is. Wat dan de tegenhanger is is dat je ook door je mind ziek kunt worden. Niet alleen je mind natuurlijk. Je heb ook traumatische acute gevallen zoals een botbreuk of een ongeluk of een scharm. Zelfs bij die schram weten wij dat het lichaam het zelf geneest. Maar om terug te komen op mind en ziek maken. Daar krijg je het woordje stress.

Stress is de grote boosdoener van vele ziektes. Stress sla je op in je lijf. Dat is heel erg mooi zichtbaar bij guasha. Bij guasha ga je dus schrapen op zones die in verbinding liggen met meridianen (de energie banen in je lichaam) , organen en emoties. Daardoor kun je dus de klacht aanpakken maar ook soms de onderliggende oorzaken. En dat weten die Chinezen of Azië al heel erg lang. Mijn gevoel zegt dat we steeds bewuster gaan worden van het onderbewuste. van de stilte in jou. Maar dat is een heel ander verhaal wat ik vast nog een keer ga opschrijven. Want die stilte in jou is puurheid. Is jouw kompas die je begeleid in een leven waar jij luistert naar je lichaam zodat je een vermindering van stress kunt creëren voor jezelf. Want de beleving en invloed van stress is voor iedereen verschillend.

Door dit te schrijven wil ik jou bewust maken op wat het lichaam allemaal kan. Ook ik zelf heb mijn lichaam verwaarloosd gehad. Daarvoor ook een boete genaamd reuma. Maar door die klap heb ik wel geleerd om mijn lichaam te helen en in ieder geval voor mijn lichaam te zorgen. Ik wil je vragen om lief te zijn voor jezelf voor jou en voor je lichaam. Eerst zorgen voor jezelf voordat je voor een ander kunt zorgen. Ze zeggen niet voor niks in het vliegtuig eerst het masker bij jezelf opzetten en dan bij de ander.

Dus erken je klachten of zorg op voorhand dat je klachten vrij blijft.

liefs iloon