Guasha ken je misschien inmiddels via de beauty branche. Daar zie je veel guasha terug komen voor de verzorging van het gezicht.

Maar guasha is juist ook heel erg geschikt voor het lichaam.

Guasha kun je inzetten voor diverse lichamelijke en geestelijke klachten zoals:

  • stress
  • gespannen spieren
  • verkoudheid
  • herstellen van long covid
  • diverse lichamelijke klachten
  • schouder en nek klachten
  • hoofdpijn
  • reuma
  • zware benen

En ga zo maar door. Eigenlijk kun je jezelf afvragen waar is het niet goed voor.

“ vaak komen klachten door afvalstoffen”

Wanneer er foto’s, MRI scans en andere ziektes of beschadiging aan het bot zijn uitgesloten kun je proberen om te kijken of je klacht komt door afvalstoffen.

En dat is wanneer guasha om de hoek komt kijken.

Doormiddel van deze schraap methode zuig je als het ware de afvalstoffen naar boven.

Daar waar afvalstoffen zitten komt een druppeltje bloed naar boven en dat noemen we de “sha”. Doordat er sha ontstaat gaat jouw lichaam harder werken om dat op te ruimen en doordat het dan harder werkt neemt het gelijk een laag van jouw vastzittende knoop van afvalstoffen mee. Zo ruimen we elke behandeling een laag op. Zo komt de knoop ook steeds verder omhoog te liggen dus minder diep in het lichaam en dat betekent minder pijn.

“Waar komt guasha vandaan?”

Guasha komt uit Azië. Daar gebruiken ze het al eeuwen lang. Ze gebruiken het daar vooral voor verkoudheid en griep. En om hun weerstand op peil te houden.

Door guasha gaat je bloed goed stromen en dat heeft effect op jouw rode bloedlichaampjes. Die gaan namelijk mooi in je bloedbaan bewegen ipv kleven en daardoor kunnen ze beter tegen ziektekiemen op boksen.

Hier in Nederland heeft mijn mentor de guasha verder ontwikkeld. Hij was zelf al shiatsu masseur maar miste nog net een stukje. Hij is vanuit zijn oma opgegroeid met guasha en is door zijn kennis als masseur en kennis van de TCM (traditionele Chinese medicijn) zelf gaan ontdekken hoe hij guasha zou kunnen in gaan zetten. Dat heeft goed uitgepakt en is toen gelukkig een opleiding  gaan maken. Zijn opleiding duurt dan ook 1,5 jaar. Tegenwoordig zie je guasha vaak aangeboden in 1 dag. Ik ben blij dat ik er 1,5 jaar over heb gedaan om zoveel mogelijk te leren. Wat guasha is zo divers dat leer je vaak door te doen.

Ik heb zelf al mooie resultaten bereikt in mijn eigen praktijk.

De klachten zijn heel divers.

Van: super moe zijn tot pijn in de benen bij sporten.

Lijkt het je leuk om een guasha behandeling te ontvangen? ( ik maak altijd een behandeling op maat met alle tools die ik beheer) Boek dan een afspraak in en dan zien we elkaar in de praktijk.

Wil je weten wat ik voor mijn klanten al heb kunnen doen? Lees dan hier de recensies.